Bitcoin kazanmak çok kolay her saat başı küçük küçük kazanacak , eğlenceli vakit geçireceksin.

Sohbet hemde ücretsiz.

Farklı bir sohbet anlayışı, sohbet edebileceğiniz katılımın yüksek olduğu bir sohbet ortamıyla sizi alışılmışın dışında bir sohbet odasıyla tanıştırıyoruz.Kurallar basit, kendinizi gösterin yapabileceğiniz tek şey samimiyetinizi yada karakterinizi ortaya koyup asil sohbetinizle göz doldurmak.Bunu yaparken kendinizi kaybetmeyin. Sohbetin ne demek olduğunu asıl sohbet neymiş dedirten tekrar sohbete gereken önem verilmesi gerekliliğini gözler önüne seren sohbet sitesi. Asil gerçek sohbet budur dedirtiyor. Şimdiye kadar sohbet sitelerinde gezmiş ve hatalar yapmış olabilirsiniz. Şimdi beyaz bi sayfa açma zamanı gelmiş olabilir bu beyaz sayfayı asil bir şekilde doldurun ve Kendinizi daha iyi hissedin. TIKLAYINCA SOHBETE BAŞLARSINIZ GİRİŞ YAPMAKTA ÇOK KOLAY.

Sohbet online tanışma ve dostluk hassasiyet gerektirir

Size sohbette ,sohbetin dışında da işinize yarayacak bir takım bilgiler vermek istiyorum.Günümüz sohbet ortamlarında sohbetin kalitesini arttırmak isteyişimin de etkisi var.

 İnsanlar sürekli etkileşimler ve değişimler içersin dedirler.Bunda çevrenin etkisi büyüktür. Esasen sizin de çevrenize olan bir takım etkileriniz vardır bunlar davranış biçimleri,kendini ifade etme biçimi ve karşınızdakinin etkisine giriş biçiminizle bile farklılaştırma içerisine girersiniz.Özetle sizin üzerinizde etki kurduğunu bilen kişide bunun farkındalığı içerisin de bir değişime girer.Buraya kadar kafa karıştırıcıydık. Şimdi netleştirelim .
Etkileşim içerisinde en başta sohbet gelir.Hiç tanımadıgınız biriyle sohbet edebilirsiniz ama öncesinde diyalog kurmanız gerekecektir.Sohbet ile diyalog ayrı mıdır?

Gibi bir soru aklınızda soru işareti olarak kalmamıştır diye düşünüyorum.
Sohbet bir başlangıç süreci gerektirir.Bu süreç diyalogtur.
Sohbet ortamlarında genellikle bir samimiyet hali aktif biçimde yerleşmiştir.Bu nedenle diyalog süreci çok kısa bir merhabalaşma , selamlaşma olarak geçiştirilir.
Asıl sohbete giriş şimdi başlayacaktır.

Bazen bu oldukça güçtür.Performans harcamanızı gerektirir .
Uç noktalarda bi preformans sergileyecek kadar sıkı biriyseniz yada güzel bi gününüzse diyelim:):)
Bir sorun yaşamanız çok olası gelmese de . Rakip görünebilirsiniz, ve sözleriniz size karşı kullanılabilir. Sözlerinizi de iyi tartan biriyseniz. Sebep gözetilmeksizin sizi "gözüm tutmadı" başlığı altında değerlendirmeye alacaklardır.:) Sohbet olayı gittikçe tuhaflaşmaya başladı diye düşünmeye başladınız sanırım.:)
Bu tuhaflık zinciri üzerine size sohbette tedbirlilik konusunda da aydınlatmaya çalışacağım.Benim hakkımda zihninizde kötü fikirler oluşmaya başlamıştır.
 Sanırım kendimi tanıtma vakti de geldi. Kısaca benim hobim ; psikoloji ve davranış biçimlerini değerlendirmek.Bunu sürekli bir şekilde kendine adet edinmiş biriyim.
Size sohbette ,sohbetin dışında da işinize yarayacak bir takım bilgiler vermek istiyorum.Günümüz sohbet ortamlarında sohbetin kalitesini arttırmak isteyişimin de etkisi var.
Sohbet siteleri çok çeşitlilik gösterir.Aynı şekilde kişilerde öyledir. Sohbet sitelerinin çoğunluğunu seviyeli sohbet başlığı altında toplandığını varsayarsak nispeten yardımı olacak bilgiler vermeye çalışacağım.

Sohbete faal biçimde katılmak için performans harcamanız gerekecektir demiştik. Bu tamamen sohbet kanalına yazarken ve özele yazarken farklılık gösteren bir durumdur.Sohbet sitesi kanalının geneline yazarken gösterdiğiniz performans sırasında sabote ediyor veya sabote ediliyor olabilirsiniz.Buna dikkat etmelisiniz.

Duruma göre üstünlük kurmak , tavırlı olmak , size karşı takınılan tutumun farkında olduğunuzu belirten orta yolu bulucu söz dizileri oluşturmak , karşı tavırlı kişi veya kişilerin kazanılması gerekebilir.Sohbetinizi buna göre şekillendirecek olan sizsiniz.

Sohbet sitesine kabul görme .sohbet sitesindeki arkadaşlıklara yelken açmaya başlayamadık.
Bildiğiniz üzere sohbetten atılma riskini göze alarak sohbete girmiş bulunuyoruz. Banlanmak (atılmak ), susturulmak (mutelenmek), karalisteye alınmak(blacklist).yoksayılmak (ignore)..vs sonuçların oluşmasına engel oluşturmak ta gerekir.sohbetle ilgiliyseniz.Tedbirler oluşturmak ; kendinizi aklamak ,ifade edebilmek için zaman kazanmak veya atılma riskini ötelemek, yoketmek gibi yapmanız gerekecek durumlar olabilir.Sakinliğinizi soğukkanlılığınızı samimiyetinizi sohbet kanalına yansıtmanız sohbet sitesinden atılmanızın mantıksızlığını diğer yetkililerin de farketmesini sağlayarak. Sizi atmak isteyen yetkilinin tutumunu değiştirmekte etkili olacağını unutmayınız.

Sohbetin belli başlı eğilimleri vardır kuralları da denebilir.

. Rumuz (nick ,nickname ,takma isim ,lakap )seçimi .İyi bir rumuz seçimiyle pek bişey yapmanıza gerek kalmadan bile kaynaşma ortamı sağlanabilir.Buna rağmen çok fazla nick değişimi yapmakta nispeten sizi yenileyecek olsada sahte bir imaj gibi durabilir.Seçiminize kişiliğinizi ön plana alan yada manası soruldugunda sizi bir şekilde tanımlayabilir yanıtlarla dönebileceğiniz seçimleri ön planda tutun tavsiyemdir. (Faklı yazım şekilleri ile rumuz yapmak arzu edenler için)

. Selamlaşma (ilk girişte enerjisi yüksek bir selam iyi bir giriş olacaktır.Zamanlamayı iyi tutturmak lazım güzel bir sohbet akıyorken yapılan selamlaşma gözardı edilebilecektir.

. Diyalog kurmak.Kişiye hitap etme kısmı soruyla olabilir.yada sohbetiyle sizin zihninizde oluşturduğu imajı söyleyerek içtenlik göstererek..vs yaratıcı olmak elinizde.

.Sohbet etmek ,sohbete ortak olmak ,sohbete çekmek kişi yada kişiler taşımakta diyebiliriz. Bu kısım biraz beceriklilik işidir.Birbaşına sohbet etmek diye tanımlayıp geçemedim gördüğünüz gibi.Sohbete yön vermek de bunlara dahil edilebilir küçük detaylar vardır dikkat etmek gereken.Sabote ediyor olmakla ayrı tutmak önemlidir.

.Şimdi sizler "pek bir işimiz kalmadı " diye düşünmeye başlamışken .
sohbetin biçimine olan etkinizi geliştirecek birtakım duygu ve düşünce tahmin unsurlarını anlatmaya başlayacağım.

 Sohbetinde kendine göre bir duygu akışı vardır.Bu akış yazılarla gerçek düzeyde kişiye ulaşamayabilir.Fakat iyi bir sohbetin başı iyi bir takip yeteneği kazanmaktan geçer.Bu tamamen sizin özen ve dikkatinize bağlıdır.Böylelikle bu yetenek hızlı bi şekilde gelişir.Kolaylıkla insanları tanıyabilir, size olan yakınlık uzaklıklarını anlayabilir, kişiliklerini özet halinde size aktardıklarını anlayabilirsiniz.

Sohbetinizin güzel olacağını düşünebileceğiniz insanları ayırt ederek.İşinizi kolaylaştırabilirsiniz..Mükemmeliyetci olmaktan bahsetmedim .Buraya dikkat ediniz.

İnsanlar tam bir karakter oluşturamayabilir .Yansıtmaya gayret ettiği kendi karakteri olmayabilir.Oluşturulmuş bir karakterle ,oturmuş bir karakteri ayırt etmek de mümkündür .Bahsettiğimiz özen ve dikkat burada da hakimdir.

Püf noktası çelişmedir.Nedir bu çelişme diyecek olursak .Burada bahsettiğim çelişme ; zaman içerisinde sohbetin içeriğinde, birbiriyle örtüşmeyen davranışların aynı kişide rastlanılması (farkedilmesi) halidir diyebiliriz.Kendiyle çelişen bir kişi .Gizli karakter barındırıyor olma olasılığı yüksektir.Küçük çelişmeleri ve farklı durum çelişmelerini o günün ruh halini gözeterek bu çelişmeye atanan değeri siz belirlersiniz.Gözardı edilebilir çelişmelere takılmayınız,aklınızın bir köşesinde kalsın .Neden aklınızın bir köşesinde kalsın dedik. Bunu da sohbete devam ediyoruz diye tanımlayalım. Aklınızda kalsın dedik evet sebebi tahmin yada öngörü birikiminiz olarak düşünün. Öngörü sizin takibiniz de olan yani sohbetinizde yer alan kişileri artık benlik kazanmışcasına tahmin edilebilir düzeyde tanımanıza olanak sağlar.Bu öngörü birikimi uzun soluklu bir tanıma süreciyle gelişir biz daha kısa tanışmalar sohbetler ediyor isek. işin içine empati girer.Bu kelime Yunanca bir kelimedir.Anlamı acını yaşıyorum,paylaşıyorum demektir.Bizim Türkçemiz de ise sohbet için şekillendirirsek ,söyleyeceklerinize karşınızdaki kişinin tepkisini bilecek şekilde bir benlik oluşturmak .Fazla detaylı söyledim netleştirmeye çalışayım Türkçede empati ; kendinizi  karşınızdakinin yerine koymak demektir  ama sohbet içinse biraz farklıdır."o" olmak yerine "o" benliği bilmek,özümsemek,tanımak diyelim.Böylelikle sohbetin uç noktaları da belirlenir ve sohbete yön vermek dediğimiz olay şekillenebilir.Yaptığınız bir espri yada söylediğiniz bir söz karşınızdakini kızdıracak diye düşünerek söylemişseniz bu kızgınlığın gelebileceğini bildiğinizi belirterek
karşınızdakini ne kadar iyi tanıdığınızı gösterebileceğiniz bir sağlam bağ kurabilme ortamı oluşturabilirsiniz.Bu yaklaşımınıza bağla sınırlarda yapılmış bir espri naif bi arkadaşlık göstergesiyle aşağılara çekilerek samimiyetinizin güzelliğini belirlerken .düşüncesizce üzerine gidildiğinde yıkıma da gidebilir.
Başkalarını ettiğiniz kadar kendinizi de takip etmelisiniz bu hususu dikkatten kaçırmayın odak noktanız başkaları iken, yanlışlar yapan biri konumuna düşmemeniz lazım hala mükemmeliyetçi bir tutum dan bahsetmiyorum .

Sıra geldi Tartışmalar kısmına ; sohbetci birisiniz ama sohbetçi olmanız. bu sohbetin tartışmaya dönüşemeyeceği anlamına gelmez.
Sohbetin tartışmaya dönüştüğü zamanlar da yapılabilecek tedbirler .eğilimler kurallar adı altında bir başlık daha açmış olalım.
 Evet tartışmada net olmanız gerekir. farklı anlaşıldığınızı düşünüyorsanız nedenleriyle ortaya koymak gerekebilir. Bunun dışında tartışma konusu her ne olursa olsun sohbetinizi ve sizi başka bir kefede değerlendirmelere sebep olacağını düşünerek en mantıklı en soğukkanlı ve iyi hamlelerle yapılmalıdır. hamleler den bir parça bahsedelim .Karşınızdaki tartışmacıya fırsatlar verin konuşması için haksız yanlarını ve haklı yanlarını konuya dahil edin .Haksız olduğunuz durumlarda atılabilme kriterlerinde değilseniz .Haklılığını belirterek kusurlu olduğunuzu belirtmek size kusurlu olmanıza rağmen değerinizi düşürmemek açısından mantıklısıdır.
Karşınızdakine konuşma şansı verin demiştik.Bunun dışında susma hakkı da vermelisiniz.Bunun nedenine gelince ,tartışma iki kişi içinde rizikolu bir durumdur .farklı bakış açılarıyla haklı haksız karıştırılabilir haklıysanız ve bunu yansıtmak istiyorsanız en iyi yol karşınızdaki kişiye susma hakkı tanımaktır.Bu hem sizin hem tartıştığınız kişinin hemde sizin değerinizi arttırmak yada korumaya yakın tutumdur en yapıcı tutumdur.Kazanımınız kesinlikle olacaktır.Susma şansı vermediğiniz takdirde tartışmada ateşleyici görünürsünüz ve buda haksız görünmenize neden olur son olarak susma şansını 2 3 defa tanıdığınız halde görememiş yada kullanmamışsa ne yapabiliriz.Evet burası tavsiye edilmemekle birlikte mecburiyet halinde söylenebilecek en düzgün cümle . Tartışma içinde susma şansı tanıdığınızı ama bunları iyi niyetinizden yaptığınızı belirtip. Nerede susması gerektiğini göremeyen biri için ne kadar haklı olduğumun da önemi yoktur.Haksız olmadığım için siz kusuruma bakmayın tarzı ironik bir yaklaşım pişmanlık getirebilecek en düzgün söylemlerden biri olabilir.

Birini tanımak ismini biliyor olmaktan öteye geçmemişse. merhabalaşmanın tadı yoktur.Sohbet güzel veya kötü ,neşeli veya hüzünlü anılar ve yaşanmışlıklar taşımıyorsa ,ortada bir paylaşım yoktur.Zaman çalmak,zaman kaybetmek ile zamanı değerlendirmek,güzelleştirmek arasında bir seçim yapmalısınız.

Buraya kadar okuduysanız.Zamanınızı çaldım daha fazla zaman kaybetmemeniz dileğiyle .İyi sohbetler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder